Σελίδες

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΜΑΕΚ ΑΠΟ ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ


Tην Τετάρτη, 25.2.2015, εκδικάστηκαν ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών 2 αγωγές περίπου 30 ατόμων πρώην κατόχων ΜΑΕΚ.

Η εκδίκαση των υποθέσεων ήταν πολύωρη (περίπου 4,5 ώρες) γεγονός που επέτρεψε την πλήρη ανάπτυξη των ισχυρισμών μας που αναπτύχθηκαν σε δύο άξονες αφενός της σκοπιμότητας της έκδοσης των ΜΑΕΚ (σε χρόνο που ήδη είχε ενεργοποιηθεί ο όρος ακύρωσης τόκων και εντός λίγων μηνών και ο όρος αναγκαστικής μετατροπής τους σε μετοχές) και αφετέρου της προώθησής τους μέσω παραπλανητικής και ελλιπούς επενδυτικής συμβουλής. Από πλευράς των εναγόντων τα έγγραφα που προσκομίστηκαν για πρώτη φορά σε δικαστήριο κρίνονται ως ιδιαιτέρως σημαντικά και μεγάλης αποδεικτικής βαρύτητας, ενώ ιδιαίτερη αποδεικτική αξία είχε και η επ΄ακροατηρίω κατάθεση πρώην κατόχου που ήταν ο πρώτος που κατήγγειλε την περίπτωση των ΜΑΕΚ στον Συνήγορο του Καταναλωτή στην Ελλάδα. Από την πλευρά της τράπεζας κατέθεσε ορκωτός λογιστής και διευθυντής πρώην καταστήματος της τράπεζας Κύπρου στην Αθήνα, οι οποίοι υπέπεσαν σε αντιφάσεις. Είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι από την ακροαματική διαδικασία και ευελπιστούμε στην ευδοκίμηση των αγωγών.
Η έκδοση της απόφασης δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια λόγω και της φύσης της υπόθεσης, υπολογίζουμε εντός 3-6 μηνών. Η απόφαση αυτή, αν και νομικά δεν δεσμεύει  τα υπόλοιπα δικαστήρια, θεωρούμε ότι θα ανοίξει το δρόμο και για τα επόμενα ως προς τα ζητήματα που αναφέραμε.
Ευχαριστούμε όλους τους ζημιωθέντες που παραστάθηκαν στο ακροατήριο του Δικαστηρίου και ελπίζουμε στην αποκατάσταση της ζημίας όλων μας και την απόδοση δικαιοσύνης.