Σελίδες

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Διορισμός ειδικού διαχειριστή στην Τράπεζα Κύπρου

 

26/03/2013 10:18
 
Το διορισμό του Ντίνου Χριστοφίδη στη θέση του Ειδικού Διαχειριστή για την εκτέλεση των μέτρων εξυγίανσης στην Τράπεζα Κύπρου, ΚΥΠΡ ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ως Αρχή Εξυγίανση.

Η ανακοίνωση αναφέρει «Η ΚτΚ ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ως Αρχή Εξυγίανσης, έχει από σήμερα διορίσει τον κύριο Ντίνο Χριστοφίδη ως τον Ειδικό Διαχειριστή για την εκτέλεση των μέτρων εξυγίανσης στην Τράπεζα Κύπρου».

Ο ειδικός διαχειριστής θα έχει ως αρμοδιότητα την εφαρμογή των μέτρων εξυγίανσης και πρακτικά καλείται να εισηγηθεί το ποσοστό του κουρέματος πιστωτών (κατόχων δηλαδή υβριδικών τίτλων και τίτλων μειωμένης εξασφάλισης) και καταθετών με ποσά άνω των 100 χιλ. ευρώ, ώστε η Τράπεζα Κύπρου να θωρακισθεί κεφαλαιακά.

Ο κ. Χριστοφίδης είναι Fellow Member του Institute of Chartered Accountants in England and Wales και Fellow Member του Chartered Institute of Bankers, με εννέα χρόνια εμπειρίας σε διεθνείς εταιρείες λογιστών και 32 χρόνια εμπειρίας σε δύο διεθνείς τράπεζες στην Κύπρο.