Σελίδες

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Θάρρος Καλαμάτας: Συνιστάται προσοχή στην αγορά υβριδικών ομολόγων

του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

Με πολλή προσοχή θα πρέπει οι καταναλωτές να εξετάζουν την αγορά χρηματοδοτικών προϊόντων, σύμφωνα με όσα είπε στο «Θάρρος» η δικηγόρος Ευαγγελία Καούρη, νομική σύμβουλος μαζί με το συνάδελφό της Μιχ. Κοσμόπουλο, στην Αθήνα, του «Συλλόγου Κατόχων Μετατρέψιμων Αξιογράφων Τράπεζας Κύπρου (Ελλάδα)».

Η κα Καούρη, όπως είναι γνωστό, ξεκίνησε να ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα (ΜΑΕΚ Τράπεζας Κύπρου) τους τελευταίους 18 μήνες περίπου. Η ενασχόλησή της προέκυψε με αφορμή υπόθεση του συζύγου της και πλέον, μετά τα όσα έχουν μεσολαβήσει (κι έχουν δημοσιευθεί στο «Θ»), απευθύνεται στους καταναλωτές. «Όσοι από αυτούς», σημειώνει, «είναι κάτοχοι χρηματοοικονομικών προϊόντων, όπως τα παραπάνω, θα πρέπει να δουν με προσοχή το προϊόν που έχουν στα χέρια τους και να διακριβώσουν αν ήταν αυτό που συμφώνησαν να αγοράσουν ή όχι.

Όσοι καταναλωτές προτίθενται να προβούν σε αγορά τέτοιων προϊόντων, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να αντιληφθούν πλήρως τους όρους της συμφωνίας, γιατί οι τράπεζες είναι πρωτίστως κερδοσκοπικοί οργανισμοί».

Για περισσότερα...: